Menu

blog

AutoCAD WS : Νέος ΔΩΡΕΑΝ τρόπος ψηφιακής σχεδίασης...

bannerΗ Autodesk κυκλοφόρησε το AutoCAD WS μία νέα πρωτοποριακή και ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή ηλεκτρονικής σχεδίασης που βασίζεται σε τεχνολογία web. Πρακτικά πρόκειται για ένα web περιβάλλον το οποίο παρέχει στους χρήστες νέους τρόπους εργασίας, διαχείρισης, επικοινωνίας και κοινοποίησης των σχεδίων τους, οπουδήποτε και εάν βρίσκονται, χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε Web Browser και οποιαδήποτε mobile συσκευή.

Η Autodesk κυκλοφόρησε το AutoCAD WS μία νέα πρωτοποριακή και ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή ηλεκτρονικής σχεδίασης που βασίζεται σε τεχνολογία web. Πρακτικά πρόκειται για ένα web περιβάλλον το οποίο παρέχει στους χρήστες νέους τρόπους εργασίας, διαχείρισης, επικοινωνίας και κοινοποίησης των σχεδίων τους, οπουδήποτε και εάν βρίσκονται, χρησιμοποιώντας οποιονδήποτε Web Browser και οποιαδήποτε mobile συσκευή.

001

Το AutoCAD WS συνεργάζεται με το AutoCAD, αλλά δεν είναι απαραίτητο να έχετε εγκατεστημένο AutoCAD, για να το λειτουργήσετε. Βασίζεται στην τεχνολογία “Cloud Computing”, με σκοπό να σας αποδεσμεύσει από την Desktop θέση εργασίας σας. Το AutoCAD WS ανοίγει νέους ορίζοντες στον τρόπο εργασίας των AutoCAD χρηστών, διότι τους απαλλάσσει από την μεταφορά hard copies των σχεδίων τους, βελτιώνει τις συνδιασκέψεις και διευκολύνει την παρακολούθηση των έργων.  

002_sm

H εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να παραμείνουν συνδεδεμένοι χρησιμοποιώντας πολλαπλές πλατφόρμες: Desktop, Web ή Mobile συσκευές. Από την στιγμή που ανεβάσετε τα DWG σχέδιά σας σε κάποιο online Workspace του AutoCAD WS, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οποιονδήποτε web browser. Δεν απαιτείται να κατεβάσετε, να εγκαταστήσετε ή να μάθετε την χρήση κάποιου εξειδικευμένου λογισμικού ή viewer.  Οι χρήστες μπορούν να διορθώσουν DWG αρχεία  online, χρησιμοποιώντας τον online DWG editor. Ο DWG Editor παρέχει περισσότερες από εκατό γνωστές εντολές του AutoCAD και συντομεύσεις πληκτρολογίου.Αυτές οι εντολές είναι κατανοητές και μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα, τόσο από επαγγελματίες όσο και από μη επαγγελματίες CAD χρήστες.

003

Οι χρήστες μπορούν να προσκαλέσουν τα μέλη μίας ομάδας εργασίας να συμμετέχουν σε online συσκέψεις, με σκοπό την αναθεώρηση και διόρθωση σχεδίων. Μπορούν να ορίσουν περιορισμούς οι οποίοι ρυθμίζουν ποιοι χρήστες μπορούν να δουν ή να κατεβάσουν συγκεκριμένα αρχεία ή καταλόγους. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα της διανομής σε διάφορους χρήστες, μόνο ενός τμήματος κάποιου σχεδίου. Οι χρήστες μπορούν επίσης να συνεργαστούν σε πραγματικό χρόνο, απλά με το βλέπουν ή ακόμη και να διορθώνουν ταυτόχρονα ένα σχέδιο που τους έχει διανεμηθεί, χρησιμοποιώντας έναν αξιόπιστο web browser ή mobile συσκευές. Κάθε συνδρομητής μπορεί να δει τις αλλαγές που πραγματοποιούνται εκείνη την στιγμή από άλλους χρήστες. Υποστηρίζονται εκτός από dwg και άλλα format αρχείων, στα οποία περιλαμβάνονται Microsoft Office Word έγγραφα, λογιστικά φύλλα, εικόνες, .pdf και .zip αρχεία. Τα αρχεία αυτά μπορούν να διανεμηθούν σε διάφορους χρήστες, για εποπτεία ή κατέβασμα, πράγμα το οποίο καθιστά το AutoCAD WS ένα βολικό μέσο παροχής πρόσβασης, μέσω web, στα έγγραφα ενός έργου.Το AutoCAD WS μπορεί να συλλέγει και να καταγράφει αλλαγές, οι οποίες πραγματο-ποιούνται σε σχέδια, με σκοπό την υποστήριξη των διαφορετικών εκδόσεών τους, καθώς επίσης και να διευκολύνει διάφορους ελέγχους σε θέματα αναθεώρησης των σχεδίων. Επειδή το AutoCAD WS είναι μία Web εφαρμογή, όλες οι διαφορετικές εκδόσεις των σχεδίων αποθηκεύονται αυτόματα στον AutoCAD WS server, έτσι ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται να ξοδεύουν χρόνο και εργασιακούς πόρους με το να δημιουργούν και να διατηρούν χειροκίνητα αντίγραφα ασφαλείας. 

004_sm

Το πλήρες εύρος δυνατοτήτων του AutoCAD WS καλύπτεται από τρείς συνιστώσες


AutoCAD WS Web

Την AutoCAD WS Web εφαρμογή: Είναι διαθέσιμη στο site:www.autocadws.com. Οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό, για να ανεβάζουν, να βλέπουν και να διορθώνουν DWG αρχεία, από ένα διαφορετικό υπολογιστή, χρησιμοποιώντας κάποιον Browser ή διαμέσου μίας mobile συσκευής ή να μοιράζουν τα αρχεία τους σε άλλους χρήστες. 

AutoCAD WS mobile

Τo AutoCAD WS mobile: Επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν, να διορθώνουν και να διανέμουν DWG αρχεία διαμέσου των Apple iPad, iPhone ή iPod touch συσκευών. 

005


Το AutoCAD WS mobile αποτελεί μία αυτόνομη και συμπαγή εφαρμογή πρόσβασης στα σχέδια των χρηστών, χρησιμοποιώντας μία χαμηλής ισχύος mobile συσκευή.    Το γεγονός αυτό διευκολύνει την υψηλή απόδοση σε λειτουργίες Pan, Zoom, διόρθωσης και σήμανσης σχεδίων του AutoCAD, κατευθείαν από mobile συσκευές, ενώ βελτιστο-ποιείται η διάρκεια ζωής των μπαταριών της συσκευής. 
Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή AutoCAD WS mobile από το ηλεκτρονικό κατάστημα iTunes της Apple.  
AutoCAD WS plug-in
To AutoCAD WS plug-in: Εγκαθίσταται σε κάποιο AutoCAD λογισμικό, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάσουν και να διαχειριστούν DWG αρχεία στο AutoCAD WS online workspace τους, κατευθείαν μέσα από το περιβάλλον του AutoCAD desktop λογισμικού τους.
Κατεβάζοντας και εγκαθιστώντας αυτό το plug-in, οι χρήστες μπορούν εύκολα να συγχρονίσουν τις αλλαγές των AutoCAD desktop σχεδίων τους, με εκείνα που είναι αποθηκευμένα στον AutoCAD WS server. Αυτή η δυνατότητα αποδεσμεύει τους χρήστες από την υποχρέωση να ανεβάζουν οποιοδήποτε αρχείο και τα παρελκόμενά του, μετά από κάθε αλλαγή που πραγματοποιούν με το AutoCAD. Με τον τρόπο αυτό τα σχέδια, στα οποία έχετε online πρόσβαση ή μοιράζεστε με άλλους χρήστες, διατηρούνται πάντοτε ενημερωμένα.

back to top

bottom banner

bottom 1

Χρησιμοι Συνδεσμοι